Stijlen

Er zijn diverse stijlen mogelijk. Jij kiest je eigen stijl.

Klassiek gitaar

Klassiek gitaar is de oudste vorm van gitaarspelen. Deze stijl leer je op een Spaanse gitaar met nylon snaren. Genres die je leert zijn renaissance, klassieke periode, barok en hedendaags. Er zijn vele boeken met verzamelde werken, dus voor ieder wat wils. Verder is het in deze stijl ook mogelijk om klassieke bewerkingen van moderne popsongs te spelen (fingerstyle).

Elektrisch gitaar

Elektrisch gitaar is een speelstijl die je in oneindig veel genres kunt gebruiken. En het is een ideaal instrument om in een band te gaan spelen. Je leert je favoriete songs. We kiezen telkens samen de nummers uit die je wilt leren spelen. Daarnaast leer je de bijbehorende technieken: solotechniek, tapping, akkoorden, slaggitaar, toonladders etc. Verder leer je hoe je je eigen sound kunt maken (versterkers, effectpedalen, soort gitaar).

Fingerstyle

Fingerstyle is een stijl van spelen die je het best zou kunnen vertalen met “tokkelen”. Je speelt met de vingers i.p.v. een plectrum. De stijl beweegt zich door allerlei genres heen. Blues, ragtime, pop, rock. Wat ook bijzonder interessant is dat je met deze stijl instrumentale versies van bekende popsongs kunt spelen. Je speelt dan in je eentje zowel de zangmelodie als de akkoorden. Grote namen op dit gebied zijn Harry Sacksioni en Tommy Emanuel.

Flamenco

Flamenco is een gitaarstijl die zijn oorsprong vindt bij de Spaanse zigeuners. Niet te verwarren met de Spaans, klassieke muziek. De “flamenco puro” onderscheidt zich van de Spaanse, klassieke muziek door de opzwepende, dansbare ritmes (compas). Er zijn vormen zoals soleares, buleria en farruca. Bij deze stijl leer je typische flamenco technieken zoals picado, rasgueado, tremolo, golpe en arpeggio. Het is moeilijk om deze stijl vanuit het niks te leren. Daarom is het beter om eerst een klassieke of fingerstyle basis aan te leren.
Er is natuurlijk nog veel meer...
Er bestaan uiteraard nog veel meer stijlen. Jij kiest je eigen stijl en ik help je erbij. Wil je weten of je jouw stijl ook bij mij kan doen? Stuur dan even een mailtje via het contactformulier

Contact

073-503-1912

info@huubvanpinxteren.nl
KvK: 172461870000

Adres

23 Salient Road
Beatrixstraat 6
London, United Kingdom
Berlicum, Noord-Brabant
PO-LDN 123
5258 LS

Lestijden

Monday - Friday
Maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00 (GMT 0)
In de ochtend, middag of avond.